Spansk forbud mot å fotografere og spre bilder av politivold?

Det spanske innenriksdepartementet vurderer å innføre forbud mot å ta bilder «som kan hindre politiet i dets arbeid», skriver El País.

Departementet vurderer å endre loven om offentlig sikkerhet slik at det skal bli forbud mot å ta bilder og video av politiet som for eksempel slår ned demonstranter, og å legge dette ut på internett. Dette begrunnes med at slike bilder og slik offentiggjøring på nettet kan hindre politiets arbeid og føre til «lynsjing» på nettet eller mobbing av politifolk på gata.

Innenriksdepartementet understreker likevel at det «ikke ønsker å begrense ytringsfriheten.»

Det er fristende å vri på et gammelt dikt av Arnulf Øverland om borgerkrigen i Spania:

Den er så dialektisk fin, at det nesten ikke kan tenkes, endelig kan man ha diktatur uten at demokratiet krenkes.

På denne måten går Spania i fotsporene til et lysende demokrati som Iran. Det er jo inspirerende at et av EUs største medlemsland vurderer slike forbud like før EU skal få Jaglandprisen for fred.

Den europeiske eliten vet hva de kan vente seg når budsjettene i land etter land skal skjæres ned til beinet, og forbi. Raseriet i folket vil bli stort. Elitene vil gjemme seg i sine godt bevoktede palasser og la et militarisert politi arbeide med folket. De har gode grunner til å ikke ville se bilder av dette arbeidet på nettet.

Spansk politi i arbeid for å sikre ytringsfrihet og demokrati

Dette innlegget ble publisert i Økonomi, EU, Opprør og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Spansk forbud mot å fotografere og spre bilder av politivold?

  1. Kari Elisabet Svare sier:

    Jaglandprisen ja, sånn kan det sies. Fredspris, med tanke på gater som koker ,både i Spania og Hellas, er sørgelig, latterlig og et svik mot Nobels testamente. I tillegg er flere land enn de to rammet av økonomisk mislighold, som vanlige folk må lide for, ved å miste arbeid, inntekt, framtid. Innstramminger og nedskjæringer tar kvelertak på næring- og arbeids-liv og skaper sosial nød. Korrupt maktbruk er ikke nytt, men bør ikke legaliseres ved lov innen en organisasjon som altså har fått denne, så langt, nokså vektige prisen, men som miste mye prestisje om den tulles mer med.

    Når jeg tenker på andre og verdige kandidater, mennesker som har stått nokså alene i samfunn som bryter menneskerettigheter eller fremmer fattigdom eller noe, må jeg bare si at sannelig er det trist at ikke solidaritet ligger til grunn for vedtaket. Solidaritet er en av verdens viktigste kvaliteter,nå, i vår tid. Den bør dyrkes der det er mulig. Vi behøver den om vi skal kunne takle forventede kriser. Om folk som holder idealismen i hevd under umulige forhold blir hedret, er ikke prisen bare påskjønnelse og penger for noen som virkelig trenger både støtte, anerkjennelse og hjelp, men inspirasjon og næring til livsviktige kvaliteter i en verden som er nokså ute og kjøre.

  2. Tilbaketråkk: Ikke fortell dette til europeiske velgere | Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0

  3. Tilbaketråkk: PST vil ha en politistat | Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s