Et svært dårlig tall

Jeg har en svært dårlig nyhet å komme med. Jeg garanterer ikke at den blir å finne i monopolmediene, men her er den usminkede virkeligheten: CO2-mengden i atmosfæren øker mer enn noen gang.

Tallet er 394,39 ppm

CO2-mengden i atmosfæren måles i ppm (parts per million, altså milliondeler). Enda så lite det høres ut, er det dessverre et altfor høyt tall. Før den industrielle revolusjonen lå CO2-mengden på 275 ppm. Forskerne mener at alt over 350 ppm representerer en fare for livet på jorda slik vi kjenner det. Vi passerte det nivået i mai 1986.

394

Klimaforskerne mener at dersom CO2-nivået når 450 ppm så vil vi ha passert en del uigjenkallelige vippepunkter. Klimaet vil aldri mer bli slik vi er vant til. Det pågår derfor en internasjonal kampanje for å få redusert CO2-utslippene så mye at vi kan komme ned på 350 ppm igjen.

Foreløpig taper vi så det suser! Jeg følger co2now.org regelmessig hver måned. Og den årlige økninga har dessverre ligget på ca. 2 ppm. Jeg ble derfor sjokkert da jeg nå leser at tallet for desember 2012 er 394,39 ppm. CO2-mengden varierer etter årstidene. Den er gjerne lavest i oktober og høyest i mai. Men tallet for desember 2012 er allerede over tallet for mai i fjor. Dette har bare skjedd to ganger tidligere siden 1960. (Jeg har ikke tall lenger tilbake.) Dette er den største økninga fra desember til desember noen gang på 200-tallet.

Og dette skjer under en djup lavkonjunktur med fallende industriproduksjon, og det skjer etter 18 internasjonale klimatoppmøter!

Dette understreker dessverre at klimatoppmøtene er bare bløff. Les denne bloggen og denne om dette.

Hva kommer dette av?

Dataene sier ingenting om det. Men det finnes sterke indisier. Verdens bruk av kull går bokstavelig talt rett til værs.  I følge BPs “Statistical Review of World Energy,” økte kullforbruket i Europa med 3,3% i 2011 fra 2010. Kullforbruket i kriseridde Spania økte med 50% i 2011. I følge the U.S. Energy Information Administration økte Europas kullimport fra USA med 49% i første kvartal 2012.

På tross av alle løfter og månelandinger så minker ikke CO2-utslippene. Og den viktigste alternative energien til olje er kull!

Mens verdens produksjon av råolje har stagnert, har kullproduksjonen hatt en kraftig økning. Og den største økninga kommer naturligvis i Kina.

Dette innlegget ble publisert i EU, Kina, Miljø, USA og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Et svært dårlig tall

  1. Sverre Munthe sier:

    At kullforbruket gåt opp i økonomisk vanskelige tider er jo ikke akurat uventet. Nok en følge av Merkel’s håndtering av Hellas m.fl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s