DNA til krig mot havets regnskog

Programkomiteen i Arbeiderpartiet insisterer på at de vil ha konsekvensutredning (les: oljeboring) i Lofoten . Dette er en krigserklæring mot det rikeste oppvekstområdet for fisk i Norge.

Røstrevet verdens største kaldtvannskorallrev

Norskekysten er et av de stedene i verden der det er flest korallrev, og verdens største kaldtvannskorallrev finnes utafor Røst. Det er tre kilometer bredt og trettifem kilometer langt. Også i norske farvann er korallrevene noen av de mest artsrike områdene. Her trives ulike smådyr, og her beiter fisken. Dette er havets regnskog. Stoltenberg vil gjerne ha oljeutvinning i Lofoten, det vil si rett ved sida av Røst-revet.
Nå er mange av korallrevene på Norskekysten allerede skadd av bunntråling og av oljevirksomhet, kanskje opp mot halvparten, men får de være i fred, vil de bygge seg opp igjen. Den rødgrønne regjeringa har ikke vedtatt vern av norske korallrev. Den sier den er opptatt av regnskogen i Amazonas men vår egen «regnskog» gir den blaffen i.

Regjeringa skriver på sine nettsider:

Truede oaser på havbunnen

Kaldtvannskorallrevene ser ut til å fungere som biologiske oaser på havbunnen, og huser et rikt og spennende biologisk mangfold. Korallrevene er gode fiskeplasser for garn og linefiske, og er kilder til arvemateriale og biologiske stoffer som kan ha stor verdi for kommersiell utnyttelse.»

Og der vil Arbeiderpartiet ha oljevirksomhet! Det partiet gjør hva det skal være for oljekapitalen. Norge er blitt et oljeselskap med et land på slep.

Dette innlegget ble publisert i Økonomi, Miljø og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til DNA til krig mot havets regnskog

  1. Halle J. Falch sier:

    Ja det er jo blitt slutt med det man lærte seg som ung da man fikk fortalt at vi levde i et demokratisk land. Når en i dag snakker med mennesker som er kommet opp i alderen og var med på å kjempe for Norsk arbeiderparti er det bare en mening, og det er at veien som vi nu går forlater mere og mere det en kaller for demokrati, og de rike blir stadig rikere og resten få mer og mer mindre å si på det som skjer. Det er jo i dag bare å se på diskusjonen om oljeboring i Lofoten og vesterålen. Når en ser på de som deltar for å få igang oljeboring så er det jo bare de som regner med å tjene penger på dette. Har selv barnebarn og syns synd på disse som skal ta over landet etter at denne generasjon har klart å ødelegge det. Tenk å se så kortsiktig på det Norske folks muligheter til til å leve i et land hvor en i fremtiden også kan føle som verdens fineste land. Takker nu for meg, men føler det jeg har trodd på som et svik.

  2. psteigan sier:

    Sant Halle. Jeg er en jypling på 64, så jeg kan holde på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s