Kohl: «For euroen var jeg en diktator!»

Den tidligere tyske forbundskansleren Helmut Kohl sa i et intervju som nylig er blitt publisert at han aldri hadde klart å få tyskerne til å godta overgangen fra mark til euro i en folkeavstemning. Derfor mente han at det var nødvendig å «opptre som en diktator» for å få euroen på plass.

Tidligere forbundskansler Helmut Kohl

Ingen demokratisk prosess

«Jeg visste at jeg aldri ville ha vunnet en folkeavstemning i Tyskland,» sa Helmut Kohl. «Jeg ville ha tapt sju mot tre.»

Intervjuet ble gjennomført i 2002, det året da Deutsche Mark måtte vike plassen for euroen. Men det er først nå det er blitt offentliggjort.

«Hvis en kansler skal prøve å press igjennom noe, så må han opptre som en mann med makt. Hvis han er smart, vet han når tida er moden. I ett tilfelle – euroen – var jeg som en diktator…»

Hele prosjekt var bygd på løgn

Der Spiegel publiserte i 2012 dokumenter som viser at tyske, franske og andre toppolitikere i EU-landa var fullstendig klare over at euro-prosjektet bygde på for dårlige forutsetninger. De satt med tall og utredninger som viste dette klart. Når de likevel gikk inn for det, var det fordi det tjente deres egne politiske spill, blant annet Helmut Kohls ønske om gjenvalg.

Forbundskansler Gerhard Schröder kalte euroen en sjuklig, prematur baby. Tallene viste at Italia aldri skulle ha sluppet inn i euroen. Italias gjeld var dobbelt så stor som Maastricht-kriteriene forlangte. Men det var helt klart at det politisk ikke gikk an å innføre en felles valuta uten Italia. Derfor trikset man med tallene slik at det skulle se ut som om kriteriene var oppfylt. Reint juks og bedrag.

Dette har folkene særlig i Sør-Europa fått betale dyrt for, og de betaler fortsatt veldig dyrt for denne reformen som ble tredd ned over hodene på dem.

Goldman Sachs hjalp greske politiker å svindle

I Sammenbruddet skriver jeg om dette:

Greske politikere og deres finansielle partnere, deriblant Goldman Sachs, har lurt EU i årevis med falske tall for de greske statsfinansene. Men hallo, dette har da alle visst. Hvis ikke byråkratene i EU har skjønte dette, bør de få tilbake skolepengene fra de dyre skolene de har gått på. EU-byråkratiet lot som om de trodde på at Hellas kvalifiserte til å gå inn i euroen, fordi det var politisk viktig å få landet med. Dette var luftslott og ønsketenkning fra alle parter.

Euroen ble altså gjennomført gjennom juks, svindel og diktatur, hvis vi skal tro initiativtakerne sjøl. Jeg tror Torbjørn Jagland glemte å ta dette med i sin hyllningstale til fredsprisvinneren EU.

En tysk leder som opptrer som en diktator – hva gir du meg?

Dette innlegget ble publisert i Økonomi, EU og merket med , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Kohl: «For euroen var jeg en diktator!»

  1. jms sier:

    Glimrende artikkel, med et sjokkerende innhold. Her innrømmer jo faktisk Kohl at innføringen av euro var en diktatorisk handling, der millioner ble ført bak lyset. Folkebedrageri? Utvilsomt! Håper journalister i VG leser dette og blir inspirert til selvstendig tenkning.

  2. psteigan sier:

    Takk! Jeg kan jo slutte meg til håpet ditt, vel vitende at håpet var det eneste som var igjen i Pandoras krukke etter at all verdens forferdeligheter var sluppet ut.

  3. Tilbaketråkk: Sulten er tilbake i Italia | Steigan blogger

  4. Tilbaketråkk: Ingen tillit igjen | Steigan blogger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s