De ti mest leste i 2013

Interessen for denne bloggen er gått kraftig opp i 2013, og mange artikler har nådd langt ut. Jeg har nå lesere fra hele den politiske skalaen og fra svært ulike miljøer. Det setter jeg stor pris på. Her er de ti artiklene som ble mest lest i året som var:

Nr. 10

Norge og den internasjonale storfinansen

Statsminister Jens Stoltenberg hadde 5. august 2013 besøk av Lloyd Blankfein, toppsjefen i finansbanken Goldman Sachs og lot seg rose av amerikaneren for det norske oljefondet. Goldman Sachs er blitt kritisert for sin rolle i å skape finanskrisa og for å ha pyntet på regnskapene til Hellas for å få landet inn i euroen. Goldman Sachs har også en nøkkelrolle i den europeiske krisa ved at en rekke av selskapets tidligere ansatte nå har sentrale posisjoner i en rekke europeiske land. Hva er egentlig forholdet mellom Norge og den absolutte toppen i verdens finansverden?

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/08/06/norge-og-den-internasjonale-storfinansen-2/

Nr. 9

Den stille krigen om vannet

De første høykulturene i verden ble skapt rundt de store elvene, Indus, Nilen, Ganges, Eufrat, Tigris, Hoangho. Der det var rikelig med vann kunne man fø på mange mennesker. Nå bor halve verdens befolkning i byer, og de har ikke nok reint vann. Og det vannet som trengs til å skaffe den maten de trenger, forsvinner i faretruende tempo. Velkommen til det 21. århundre – vannkrigenes tid.

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/02/08/den-stille-krigen-om-vannet/

Nr. 8

De kule, de smarte og den virkelige makta

De sosiale mediene er så kule at det nesten er til å få krampe av. Facebooks Mark Zuckerberg gir selskapet så mye gutteaktig collegesjarm at det nesten tipper over. Jeg har sett og hørt Googles Larry Page fortelle om hvordan han som student på Stanford startet det som nå er verdens ubestridt største søkemotor. Han var veldig laid back og kul. Nå vet selskapene de leder nesten alt om oss. Men hvem har den virkelige makta?

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/12/08/de-kule-de-smarte-og-den-virkelige-makta/

Nr. 7

En fascist på Oslo-besøk

Helgen 30. september–1. oktober hadde Oslo besøk av en høyreekstremist fra Storbritannia. Han er kjent for å stå for et hatbudskap og rettferdiggjøre drap på annerledestenkenede mennesker. Av en eller annen grunn var det ingen som demonstrerte mot hans ekstreme holdninger. Er det fordi han kamuflerer den fascistaktige ideologien sin med islamske fraser?

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/10/07/en-fascist-pa-oslo-besok/

Nr. 6

Den store sammensvergelsen

Fra tid til annen dukker det opp de villeste konspirasjonsteorier. Noen av dem er nye, andre er oppkok av gammelt grums. Det er jødene som står bak, sa imam Nehmat Ali Shah i Oslo. Det er Bilderberg-gruppa, sier noen. Det er Frimurerlosjen. Noen er på jakt etter syndebukker, andre vil ha enkle forklaringer på en vanskelig verden. Med så mye sludder i omløp er det vanskeligere å se virkelige sammenhenger.

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/01/24/den-store-sammensvergelsen/

Nr. 5

Kultur, innvandring og klasse

Det nye året har startet med en ny runde på innvandringsdebatten, denne gangen i form av en tilsynelatende debatt om kultur. Høyrepopulisten og tidligere Klassekampen-journalist Jon Hustad klarte å få debatten akkurat der høyrepopulister vil ha den.

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/01/06/kultur-innvandring-og-klasse/

Nr. 4

En svært risikabel politikk

Den blå-blå regjeringa har signalisert at landbruksstøtten skal kuttes ned og at norske bønder må være forberedt på å se mer importert mat i butikkene. De har ikke sagt noe om å kutte subsidiene til den delen av næringslivet som mottar de største enkeltoverføringene, nemlig oljenæringa, men det har vel sine grunner. De spiller et høyt, og svært risikabelt, spill om matvaresikkerheten i Norge.

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/10/27/en-svaert-risikabel-politikk/

Nr. 3

Det muslimske ekstremhøyre

Publisert mai 20, 2013 by

For kort tid siden sirkulerte det en plansje på internett. Den skulle angivelig vise hvor farlig det fascistiske høyre er i Europa. Men så man nærmere på den, viste det seg at plansjen var ganske merkelig. På toppen av lista tronte Norge og Sveits som land der fascismen står sterkt – langt foran land som Hellas og Ungarn der fascistliknende grupper sitter i parlamentet og der innvandrere bankes opp regelmessig av fascistiske bander. Hva var dette?

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/05/20/det-muslimske-ekstremhoyre/

Nr. 2

De eier maten vår og ødelegger byene våre

I sommer var jeg på en liten ferietur på Nordvestlandet. Det var utrolig vakkert som mye av dette landet vårt, men det var noe annet jeg la spesielt merke til. Vi lå på Molde camping i tre døgn og fikk sett litt på Molde by – og handelsnæringa i Molde.

https://psteigan.wordpress.com/2013/08/19/de-eier-maten-var-og-odelegger-byene-vare/

Nr. 1

Krigen om vannet er i gang – vårt Nestlé fører an

Styreformann og tidligere toppsjef i Nestlé, Peter Brabeck-Letmathe, har erklært at «tilgang til vann burde ikke være en offentlig rettighet«, og selskapets hydrologer jakter på nye grunnvannsressurser de kan tappe ut og omdanne til blodpenger.

Les mer: https://psteigan.wordpress.com/2013/10/01/krigen-om-vannet-er-i-gang-vart-nestle-forer-an/

PS:

Det sier seg sjøl at en slik statistikk vil favorisere de eldste artiklene. Ikke minst derfor er det artig å merke seg at den nest mest leste artikkelen er fra august og den aller mest leste er fra oktober.

Dette innlegget ble publisert i Økonomi, EU, Kina, krig, Miljø, Opprør, Samfunn, USA. Bokmerk permalenken.

2 svar til De ti mest leste i 2013

 1. Harald Pecersen sier:

  Du skriver veldig godt, og jeg får som andre som leser bloggen din ny innsikt og kunnskap. Kommer til å følge deg tett i 2014.

  • psteigan sier:

   Takk skal du ha – for å øke fallhøyden min i det nye året 😉
   Jeg prøver å være tydelig og å la argumenter tale framfor karakteristikker. Jeg legger også stor vekt på å synliggjøre kildene mine, slik at alle som ønsker det kan gå meg etter i sømmene. Jeg har også et lønnlig håp om at andre vil bruke stoffet mitt og jobbe videre med det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s